93
  • 2024-07-15

Gençlerle Salih Amel Atölyesi

Gençlerle Salih Amel Atölyesi başlıyor...!

Atölyenin İçeriği

Siyer - Allah Resulünün Örnek Hayatına Dair Notlar
Eğitmen:
Prof. Dr. Nurettin Gemici

İslam Tarihi derslerinde işlenen Arabistan yarımadasının fiziksel, coğrafi, demografik ve inanç haritası ile Peygamber efendimizin çocukluğundan nübüvvet öncesi ve sonrası hayatı, Mekke'deki olaylar ve Medine'ye hicretten sonraki dönemin işlendiği Siyer dersleridir. Katılımcılarımıza bilgileri sade, doğru ve anlaşılır bir şekilde aktarmak, Gençlerimizin kendilerini özgürce ifade edebilecekleri, farklı kaynaklardan yararlanarak Kur'an'ı iyi anlamak ve hayatı evrensel doğrular ile yaşamak için karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı interaktif bir atölye ortamı oluşturmak hedeflenmiştir. Yapıcı önerilere açık olan derslerimizin, iyi insan olma yolunda kendimizi ve yaşadığımız toplumu tanımamıza fayda sağlaması amaçlanmaktadır.


İnanç (Akaid)- İlmihal (Temel Dini Bilgiler) ve Ahlaka Dair
Eğitmen:
Selim Yavuz Kocaman

Derslerde içinde zaman zaman öncelikle Din ve inanç bağlamında insanın dine olan ihtiyacından başlayarak Allah'a imanla başlayarak amentü esasları üzerinde durulacaktır. İman-amel-aksiyon çerçevesinde İman'ın 6 esası (Allah'a, Meleklere, Kitaplara, Peygamberlere, Ahiret gününe ve kadere iman) konuları ilmi esaslar ve verilerden de istifade edilerek öğretilecektir. Sonrasında İslam'ın beş esası olan kelime-i tevhid, namaz, oruç, zekât ve hacca dair bilgiler verilecektir. Aslında İslam'ın ruhu ve özü demek olan İslam ahlakına dair bilgiler ve örnek hayatlardan bahsedilecektir.

Kur'ân-ı Kerîm'i Okuma Dersleri
Eğitmen: İbrahim Göregen

Koro halinde okuma ve ezberleme yoluyla kısa zamanda Kur'ân okuma pratiği geliştirilecek/öğretilecektir. Dualar ve kısa sûreler ezberlenecektir. Kur'ân okumayı bilmeyen veya öğrenip unutmuş olanlar cüz'den, belli seviyede olanlar mushaftan başlatılarak ilerleme sağlanacaktır. Bu vesîleyle gençlerimiz, Kur'ân okuma eksikliğini kapatmış olacaktır.



• Dersimiz 15 Temmuz - 16 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır.
• Atölye haftanın üç günü olmak üzere Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 16.00 - 19.30 saat aralığında İSTEV Altunizade şubesinde örgün olarak ders yapacaktır. (Altunizade Mah. Ord. Prof. Dr. Fahrettin Kerim Gökay Cd. No:35 Üsküdar/İstanbul)
• Atölyeye katılımda yaş sınırı bulunmaktadır. 13 - 15 yaş arasındaki öğrenciler kayıt yaptırabilirler.
• Atölyemiz ücretsizdir.
• İletişim için: 0212 614 33 88 - 0532 524 57 14 nolu telefonları arayabilirsiniz.



EĞİTMENLERİMİZİN ÖZGEÇMİŞİ

Prof. Dr. Nurettin Gemici
Bolvadin İmam-Hatip Lisesini 1985 yılında tamamlayarak Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 1990 yılında mezun oldu. 1991-1993 yılları arasında Bağçılar Endüstri Meslek Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yaptı. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisansını bitirerek Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne araştırma görevlisi olarak atandı. 1994 Yılında YÖK bursuyla gittiği Almanyada doktora eğitimini 1999 yılında bitirdi. Avrupa Diyanet teşkilatlarında eğitim bölümünde çalıştı. Başta cami hizmetleri olmak üzere 8-18 yaş arası gençlerin eğitimine katkı sundu. 2007 yılından itibaren İstanbul Üniversitesi İlahiyat fakültesinde görev yapmaktadır. 2011 yılında Doçent ve 2017 yılında Profesör olarak İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde İslam Tarihi ve Sanatları bölümünde görev yapmaktadır.


Selim Yavuz Kocaman
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi mezunu olan eğitmenimiz, almış olduğu Usûli'd Dîn ve pedagojik formasyonu harmanlayarak gençlerimizin ihtiyaç duyduğu doğru düşünme ve bakış açısını içeren kişisel gelişim eğitimi vermektedir.


İbrahim Göregen
Kur'ân-ı Kerîm öğretmeni Hâfız Tashihi hurûf (güzel okuma) uzmanı İlahiyat mezunu Hâlihazırda Diyanet İşleri Başkanlığı çatısı altında Kur'ân eğitmeni olarak görev yapmaktadır.


• Kayıt ve detaylı bilgiye ulaşmak için aşağıda bulunan on-line formu doldurmanız yeterlidir. 





  • Paylaş:

Diğer Eğitimler