Online 93
  • 2024-10-05

Kavramların Peşinde


Fatma Bayram ve Şerife Uzun ile Kavramların Peşinde 5 Ekim'de başlıyor!

Bu derste ne yapacağız?

Günümüz dünyasında ve Türkiye'sinde üzerinde yazılıp çizilen, konuşulan ve tartışılan konuların zemini olan kavramlardan Günümüz dünyasında ve Türkiye'sinde üzerinde yazılıp çizilen, konuşulan ve tartışılan konular her ne kadar birbirinden farklı gibi görünse de hepsinin zemininde bir takım temel kavramlar yer almaktadır. 8 aylık okuma dönemimizi dikkate alarak bu temel kavramlardan 8 tanesi önümüzdeki dönemde inceleyeceğiz. Her ay bir kavramı ele alacağız ve her kavramla ilgili okunması gereken iki kitabımız var. 15 günde bir yapılacak olan programda, her oturumda bir kitap ve kitabın dahil olduğu kavram incelenecek. Bu çerçevede her ayın ilk haftası incelenecek kavram ile ilgili ilave kitap, video, podcast ve sinema önerilerimiz de olacak.

Belirlenen kavramlar ise şöyle;

1. İnsan
2. İrade
3. Özgürlük
4. İyilik/İhsan ve Kötülük/Theodise Problemi
5. Aşk ve Sevgi
6. Kimlik-Aidiyet ve Batılılaşma
7. Sömürgecilik ve Kapitalizm
8. Kadın

Amacımız;
Bir kavram etrafında Din, psikoloji, felsefe, edebiyat ve sinema gibi farklı alanların bakış açılarını incelemek, 'oku'manın farklı türleri üzerinde farkındalık kazandırmak ve bu topraklarda yaşayan 21. Yüzyıl Müslümanları olarak mevzuları nasıl yorumladığımız, yorumların gelenek ve batı ile benzerlik /farklılığı üzerinde hasbihal etmek.

• Kavramların Peşinde Cumartesi günleri 15 günde bir olmak üzere 10.00 - 12.00 saatleri arasında İSTEV tarafından On - line olarak düzenlenecektir.
• Dersimizde katılımcılardan aktif katılım beklenmektedir. Dersin ses kaydı alınacak ancak 3 ders üst üste katılım sağlamayan kişiler kayıt paylaşım sisteminden çıkarılacaktır.
• Başvuru formundaki yanıtlar hocalarımız tarafından değerlendirilecek olup seçilen kişiler eleme yoluyla derse dahil edilecektir. Kontenjan sınırı bulunmaktadır.

• Program ücretlidir.
• Kayıt olmak ve ücret bilgisine ulaşmak için aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir.
• Detaylı bilgi ve sorularınız için 0212 614 33 88 - 0532 524 57 14 nolu telefonları arayabilirsiniz.



Başvurular sona ermiştir. İlginize teşekkür ederiz...

  • Paylaş: